25. juni: Haugesund avis - dobbelt så mange trafikkulykker

nei_til_frontkollisjoner haugesundI sommermåndene er det nesten dobbelt så mange trafikkulykker som i gjennomsnittet for tre andre måneder gjennom året.

RASTE, IKKE HASTE: Flere skades i trafikken i løpet av sommerhalvåret. Leder i foreningen Nei til Frontkollisjoner, Geirr Tangstad-Holdal mistet selv tre av sine kjæreste i trafikken. Han oppfordrer bilistene til å ta det med ro på veiene.

Siden 2009 til og med 2011 var det totalt 5563 registrerte trafikkulykker i løpet av sommermåndene på norske veier. 205 personer ble drept og 7657 ble skadd.

- Ser vi på tallene for alvorlige ulykker i fjor var det 271 drepte og hardt skadde i trafikken i sommermånedene. Dette er høye tall, og hver og en av disse er en tragedie for alle de som blir rammet, skriver daglig leder Geirr Tangstad-Holdal i foreningen Nei til Frontkollisjoner i en pressemelding.

Juni, juli og august er de verste ulykkesmånedene i trafikken. Mange er ute å kjører på langturer og da gjerne på veistrekninger som er nye og ukjente.

Les hele artikkelen på h-avis.no: Dobbelt så mange trafikkulykker om sommeren