14.sept - NRK: Krever fortgang i trafikksikringen

e16– Det er veldig krevjande å tenkje på at vi har ein veg som er så dårleg og ulukkesutsett. Det rammar veldig mange, og endå ein gong er det nokon som har mista livet. Det er berre tragisk, seier ordførar Hans-Erik Ringkjøb (Ap) i Voss kommune til nrk.no

Han er bekymra, etter nok ei dødsulukke på E16 i kommunen. No ønskjer han fortgang i trafikksikringa av vegen.

Organisasjonen Nei til Frontkollisjoner meiner at det ikkje er nok med midlertidige tiltak.

– For oss held det ikkje at ein set ned farta og kjem med andre midlertidige tiltak. Vi ønskjer at denne vegen skal utbetrast til ein møtefri og sikker veg, seier leiar i organisasjonen, Geirr Tangstad-Holdal.

Tragisk nok er dette ikke den første dødsulykken, og enda mer tragisk er kanskje at det ikke foreligger helhetlig planer for strekningen i overskuelig framtid.

• Fra 2000 til 2011 var det 20 trafikkulykker på E16 mellom Vossevangen og Flåm.
  • Fire mennesker omkom, to ble meget sterkt skadet mens 26 ble alvorlig skadd.
  • På E16 mellom Arna og Voss ble 10 mennesker drept i trafikkulykker fra 2010 til 2011.

Den 16 november 2011 kom Statens vegvesen og samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Dale for å presenter en rapport om ulykkesutsatte E16 i Hordaland.

Totalt 54 personer hadde fram til da mistet livet på E16 i Hordaland siden den nye innfartsåren til Bergen sto ferdig i 1991. 46 av disse har omkommet bare mellom Bergen og Voss, og 2011 har med sine syv dødsfall vært det verste året i ulykkesstatistikken.

- 16. november 2011 presentert regjeringen Stoltenberg 21 mindre tiltak til 21,2 millioner. Dette er arven etter Regjeringen Stoltenberg I og II. Svært lite sikringsarbeid gjort på åtte år på dødsveien E16, uttaler Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i Nei til Frontkollisjoner

Les hele saken på nrk.no: Ordførar krev fortgang i trafikksikringa

Se også nrk.no: Slik skal E16 bli tryggere