17.sept - NRK: Veimyndighetene må ta ansvar

geirr_nrkrogalandNorske veimyndigheter og politikere må i større grad stilles til ansvar for veisikkerheten langs norske veier, mener foreningen Nei til Frontkollisjoner

– Når vi har hatt ulykkesgrupper gjennom mange år som har påpekt gang på gang hva som kan gjøres for å få ned antall drepte og skadde, og det ikke skjer mer. Da er det noe galt med adferden, sier Geirr Tangstad-Holdal i foreningen Nei til Frontkollisjoner.

– Uakseptabelt

Han er en av mange som har reagert på NRKs omtale av dødsulykken nær Ålgård i Rogaland i sommer der 62 år gamle Bodvar Håheim mistet livet. Motorsykkelen hans skar ut av veien og traff et lass med stein som var dumpet nær veikanten.

– Vi må få den samme holdningen til trafikkulykker og trafikkdøden som i deler av arbeidslivet. Vi skal ikke akseptere at det dumpes store steiner i sideterrenget. Dette skal vegvesenet eller den som har ansvaret for veien ta tak i og få fjernet, sier Tangstad-Holdal.

Les hele artikkelen på nrk.no: Veimyndighetene må ta ansvar

Hør også radioinnslaget her: Fra formiddagssendingen med Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i Nei til Fronkollisjoner
og med kommentarer fra Trygg Trafikk på Ettermiddagssendingen