Elin: - Bygg sikrere veier raskere

fedrelandsvennen_elinDa Elin Skrøvjes samboer omkom i en møteulykke på E 39 i Mandal, fikk det mange konsekvenser, mange flere enn bare sorgen for henne og barna, ifølge Fædrelandsvennen.

– Når det omkommer så mange mennesker hvert eneste år på våre veier, er det ikke lett å forstå at politikerne ikke har fått til å bygge sikrere veier raskere. Ulykkene rammer ikke bare familiene, men har jo store samfunnsmessige konsekvenser, sier Elin Skrøvje (39) i Mandal.

Omkom momentant
Tidlig om morgenen 4. mars i år satte hennes samboer Ronny Høksås (37) seg i bilen i Vestre Skogsfjord i Mandal. Et lite minutt før hadde han sagt farvel til Elin og deres to døtre Salmine (7 år) og Sol Amalie (6 år).
Etter å ha kjørt i bare noen minutter frontkolliderte han med en lastebil. Han omkom momentant. Det er ikke fastslått en sikker årsak til ulykken, men det var glatt denne morgenen av underkjølt regn.

Mange tanker
Hun har gjort seg mange tanker om norsk veistandard. E 39 mellom Kristiansand og Stavanger har vært sterkt ulykkesbelastet i alle år.

– Jeg har alltid vært litt skremt over å kjøre her. Trafikken har økt enormt på få år, og man sneier omtrent borti trailerne så smalt som det er. I et land med en økonomi som vår er det uforståelig at vi ikke har hatt politikere som evner å bygge sikrere veier raskere, sier Elin til Fædrelandsvennen.

Les hele artikkelen og uttalelser fra daglig leder i Nei til Frontkollisjoner: Fædrelandsvennen - Dødsveiene tar flere liv (pdf-fil)