Møtefri vei langs den nye ferjefrie E39

motefri_e39Foreningen Nei til Frontkollisjoner krev at ny ferjefri E39 blir møtefri. Dei ønskjer midtrekkverk for å unngå frontkollisjonar. – Vi må unngå fleire tragediar som den vi såg andre juledag, seier Geirr Tangstad-Holdal i organisasjonen til NRK.

– Det må ei haldningsendring til i planlegginga. Vi må tenke tryggleik først. Så kan ein byrje å tenke på å få ned tida for å komme raskare fram.

Organisasjonen "Nei til frontkollisjonar" vart stifta i 2007 og har som hovudmål å hindre møtekollisjonar. Dei jobbar mellom anna med å få midtrekkverk inn i alle nye prosjekt. Andre juledag omkom tre menneske på E39 i Våtedalen i Jølster i ein frontkollisjon.

Les heile saka på nrk.no: Krev midtdelarar langs heile den nye ferjefrie E39-traséen