178 mistet livet på E39

nye_krav_dekksmnster_tangstad_holdal

Siden 1990 har 178 personer omkommet i trafikkulykker på E39 i Rogaland og Vest-Agder. Fredag den 14. februar døde en mann i 40-årene etter en frontkollisjon ved Kyllingstad, melder aftenbladet.

147 trafikkulykker, 178 drepte, 68 hardt skadet og 154 lettere skadet. Det er den dystre ulykkesfasiten for E39 i Rogaland og Vest-Agder i perioden 1990-2013. Hvis du legger til pårørende og venner til alle som har blitt drept eller skadet, er det lett å forstå at trafikkulykkene rammer svært mange mennesker hvert eneste år.

Nei til frontkollisjoner
Geirr Tangstad-Holdal har selv mistet søster, svoger og niese i en dødsulykke på E39 ved Helleland i 2006. Året etter var han med på å starte foreningen Nei til frontkollisjoner. Han mener flere møtefrie veier med midtdelere er løsningen for å få ned antall møteulykker på norske veier.

På strekningen Stangeland-Osaland omkom seks personer mellom 1999 og 2004. Like etter kom midtrekkverket, og siden har ingen omkommet.

Seinere denne måneden har Tangstad-Holdal avtalt et møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og transportkomiteen på Stortinget for å få fortgang i arbeidet med flere møtefrie veier sikret med livreddende midtrekkverk.

Les hele artikkelen i Aftenbladet: 178 mistet livet pa? E39 (pdf-fil)