26.april: Telemarkavisa Midtdelere redder liv!

telemarkavis 26042012

- Midtdelere redder liv!

Halvparten av alle utforkjøring- er på norske veier kunne vært unngått med midtdelere, mener foreningen Nei til frontkollisjo- ner. I årets tre første måneder har 25 personer omkommet i frontkollisjoner. I tillegg har sju personer omkommet i utforkjøringer i samme periode.

Ifølge tall foreningen har hentet inn, skjer rundt 50 prosent av utforkjøringene til venstre for føreren.

- Disse vil dermed bli forhindret ved etablering av en møtefri veg som er sikret med livreddende barrierer mellom kjøreretningene, skriver foreningen Nei til frontkollisjoner. Samtidig har 75 personer blitt hardt skadd i frontkollisjoner og 29 hardt skadd i utforkjøringer.

Det er registrert 1233 trafikkulykker fra januar til mars i år. I tillegg til de omkomne og hardt skadde har 1064 personer blitt lettere skadd i frontkollisjoner og utforkjøringer i samme periode. ANB-NTB