24.jan: Nettavisen - 598 drept og 1576 alvorlig skadd

nettavisen_marit_arnstad_jens_stoltenberg

Er det disse menneskene samferdselsministeren mener det er «smalt» å bry seg om? spør nettavisen.no

På tirsdag ble trafikksikkerhet og møtefrie veier tatt opp i Stortinget. Der svarte samferdselsminsiter Marit Arnstad blant annet følgende: - Det er litt smalt av Høyre å fokusere så sterkt på midtrekkverk. Jeg er heller ikke enig i at de fleste dødsulykker er knyttet til frontkollisjoner. Våre tall viser at 37 prosent av dødsulykkene er knyttet til frontkollisjoner og 34 prosent til utforkjøringer. Dette tilsier en bred satsing på området.

- Bare trist

Svarene får lederen av Foreninger mot frontkollisjoner, Geirr Tangstad-Holdal, til å riste på hodet.

- Dette er bare trist, sier Tangstad-Holdal i en pressemelding.

Han sier at samtidig som Arnstad svarte på spørsmålene, skjedde det en ny dødsulykke der en personbil kolliderte med en lastebil på E139 ved Ålesund.

- På meg virker det som om Regjeringen ved samferdselsministeren ikke tar dette store samfunnsproblemet alvorlig nok.

- Fra januar 2006 til desember 2012 har det blitt drept 598 personer i frontkollisjoner. Totalt har 12.949 personer blitt skadd og av disse hele 1.576 blitt meget alvorlig og alvorlig skadd i frontkollisjoner, påpeker han.

Les hele saken på nettavisen.no: 598 drept og 1576 alvorlig skadd